יותר בריא - ללא גלוטן

מלבד העובדה שעל חולי הצליאק לשמור באופן קפדני על אכילת מזונות ללא גלוטן והמעט בעייתיות למצוא מוצרים אלה (אם כי היום הרבה יותר קל למצוא מאשר מבעבר), מוצרים אלה גם הרבה יותר יקרים מהמוצרים הרגילים, תראו לחם עם קמח רגיל מול לחם ללא גלוטן.

אך יש גם צד חיובי (אפילו מאוד חיובי) בכל העניין על שמירת דיאטת ללא גלוטן. הקפדה על אכילת מזונות שאינם מכילים גלוטן הינה מאוד בריאה, מה גם אפשר למצוא היום גם מוצרים טעימים ובריאים ללא גלוטן.

למרות הקושי בהם נתקלים חולי צליאק מדי יום, רבים מהם דווקא לא ממש מתלוננים. אלא אפילו בדיוק להיפך, הם חשים טוב יותר ולא ממש איכפת להם שעליהם לאכול מוצרים ללא גלוטן. חולי צליאק נמנים כ-1% בלבד מהאוכלוסייה ועד היום קשה מאוד לאבחן אותה.

בנוסף, לא רק בהכרח רק חולי צליאק עליהם להקפיד לאכול מזון ללא גלוטן, ישנם גם אנשים אשר אינם סובלים מהמחלה אבל רגישים מאוד לחלבון הגלוטן וגם עליהם להקפיד לאכול מזונות שאין בהם את חלבון זה.

ההבדל המהותי הוא, שאלה שרק רגישים לגלוטן מותר להם "לטעות" ולאכול מדי פעם משהו קטן אשר מכיל גלוטן מבלי שיגרם להם כל נזק, בעוד חולי צליאק עליהם להקפיד באופן נוקשה ביותר על אכילת מזונות ללא גלוטן אחרת יכול להיגרם להם נזק למערכת העיכול.

חולי צליאק יש להם מגבלות רבות בכל הנוגע לאוכל שכן עליהם לאכול מזון אך ורק מזון ללא גלוטן. זו בהחלט בעיה רצינית אם נתחשב בעובדה שכמעט בכל המוצרים יש בהם את חלבון הגלוטן. אך למרות זאת, היום בישול ללא גלוטן היא בעיה פחות קשה מאשר מבעבר מפני שמגוון המוצרים ללא גלוטן היום הוא גדול יותר וישנם יותר תערובות ותרכובות שאיתם אפשרי להכין מאכלים בריאים וטעימים. כל מה שצריך, זה טיפה יצירתיות ורצון.

בעבר הדיאטה ללא גלוטן הייתה מיועדת רק לחולי צליאק. גם היום, היא מיועדת בעיקר לאוכלוסייה זו אך בניגוד לעבר, שהמודעות לא הייתה כל כך גדולה, היום רופאים רבים ממליצים גם לאנשים שאינם סובלים מהמחלה להימנע מצריכת מזון המכיל גלוטן וזאת כי דיאטה ללא גלוטן בריאה מאוד לגוף.

יתרה מכך, ישנם כיום כמה וכמה מכוני גמילות מאכילת מזונות המכילים גלוטן, ממש כמו סוכר לחולי הסוכרת.

קבוצות: