חממות
רזים ויפים
מי שהצטלם שם הרגיש כמו מוס בעצמו, כלומר נמס בחום. הפרזנטורים החדשים של פקטורי 54 הצטלמו ליד ארבעת החטובים, אך את פניהם כבר לא תראו כי בקמפיין העונה הם לוהקו לתפקיד ה...זברות. כל זאת בחום של קרוב ל- 40 מעלות.
גינון אורגני
השתמשו בדבש במקום סוכר
דבורות דבש
אני מזין את גופי באהבה
חשיבה חיובית היא חלק בלתי נפרד מתהליך המעבר לתזונה בריאה יותר.
אנו יכולים לעמול קשה, להשקיע כסף רב בקניית מוצרי בריאות, להתאמץ בהכנת ארוחות מאוזנות. אך כמה יועיל שינוי זה לבריאותנו? אם נמשיך "להרעיל" את עצמנו באמונות שליליות לגבי גופנו ותפקודנו? כמה נוכל להפיק מזה אם נהיה כפייתיים? אם נייסר את עצמנו על כל "עבירה" קטנה?
הרגשות שלנו משפיעים על הביוכימיה של הגוף לא פחות מהמזון שנכנס לתוכו - לכן הכרחי לעשות את המעבר מאוד בהדרגה, בצורה רכה ואוהבת. אם באופן חד פעמי לא הצלחנו להתאפק ואכלנו "רעל" - אז לפחות שלא נוסיף אליו את רעל רגשות האשם, שהוא לא פחות מזיק.
אכלתם, נהניתם - שיהיה לכם לבריאות! תבטחו בגופכם שאם אתם מזינים אותו באהבה יום-יום, הוא יוכל להתמודד עם ה"חטאים" הקטנים מדי פעם.
למחשבות חיוביות השפעה גדולה על מערכת העיכול שלנו.
ההצהרה "אני מזין את גופי באהבה" יכולה מאוד להועיל.
למה להשתמש בדבש במקום סוכר?
הדבש הוא למעשה חלופה טבעית ואורגנית לסוכר, נטולת תוספים וקלה לעיכול. הדבש מתאים לכל תהליכי הבישול השונים וחיי המדף שלו ארוכים עד מאד.
השימוש בדבש עתיק כהיסטוריה הכתובה של המין האנושי וצוין לראשונה בשנת 2100 לפני הספירה, בכתבי יתדות שומריים ובבליים, בכתבי הקודש ההודיים והמצריים ובכתבים חיתיים. אולם, סביר להניח כי הכרותו של האדם עם הדבש עתיקה אף יותר מכך.
בעת העתיקה ציינה המילה "דבש" דבר שבח נעלה - בתנ"ך מצוינת ארץ ישראל כארץ החלב והדבש, אמונה אנגלית עתיקה גורסת כי קופידון טובל את חיציו בדבש בטרם ירה אותם באוהבים התמימים ומשקה אירופי אלכוהולי בשם Mead שבסיסו דבש היה ידוע כ"נקטר האלים".
כך גם הדבש עצמו - ערכו היה רב והוא שימש לעתים כמטבע חליפין, שי הוקרה או מנחה. כך, במאה ה-11 לאחר הספירה שילמו איכרים פאודליים לאדוניהם בדבש שרדו ממכוורותיהם ובשעוות הדבורים.
אף שמומחים חלוקים בשאלה האם דבש היה קיים באופן טבעי ביבשת אמריקה, ידוע כי הספרדים שכבשו את אמריקה במאה ה-17 גילו כי תושבי מקסיקו ומרכז אמריקה כבר פיתחו שיטות לטיפוח דבורים והפקת דבש.
בעת העתיקה שימש הדבש לא רק למאכל ושתיה אלא גם להפקת בטון, צחצוח והברקת רהיטים וחפצים וכן לשימושים רפואיים.
כמובן, אל לנו לשכוח כי הדבורים מבצעות משימה חשובה לא פחות - האבקת פרחים, ירקות ופירות, ושאר צמחים מניבים, במהלך מעופן וכחלק מתהליך הפקת הדבש.
בשר איכותי חיוני לגופנו
הויכוח על סיר הבשר הוא אולי הנושא השנוי יותר במחלוקת בתחום התזונה. חסידי הבשר מחייבים את שילובו בתפריט בשל היותו מקור בלעדי למספר מרכיבים תזונתיים החיוניים לגופנו. לעומתם, מתנגדי הבשר טוענים כי לא נועדנו לאכול בשר וכי אכילת בשר מזיקה לגופנו ומאיצה מחלות, וזה עוד לפני שבכלל נגענו במניעים אידיאולוגיים. בסדרת מאמרים בת שני חלקים נבדוק את עמדותיהם של שני הצדדים, והפעם: עמדתם של תומכי הבשר.
בשר - תדמית שלילית לא מוצדקת
לטענת ד"ר גילה רוזן, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, התדמית השלילית שנוצרה לבשר אינה מוצדקת. לפי דבריה, מתבססת תדמית זו בעיקר על הצגת השפעותיו השליליות תוך כדי התעלמות מהשפעותיו החיוביות. ראוי לציין כי דווקא לבשר לא מקושרות תגובות אלרגיות דוגמת אי-סבילות לחלב ולמוצריו, או אי-סבילות לגלוטן שבחיטה, המקושרת למחלת הצליאק.
בתגובה לטענה כי בני-האדם נולדו להיות צמחונים, טוענת ד"ר רוזן כי "דווקא מבחינה אבולוציונית, היו בני האדם ציידים ומלקטי-צמחים ומזונם התבסס על אכילת בשר-ציד וצמחים, בדומה לדובים. עם תחילת ההתיישבות החקלאית לפני כ- 10,000 שנה חל מעבר לצריכת חיטה, ועלתה צריכתם של החלב ומוצריו, תוצר של חליבת בעלי-החיים, שלא היו קיימים קודם לכן".
בשר - בריא או לא בריא?
ניפוץ המיתוסים השליליים הקשורים בבשר
"אחד המיתוסים שבטעות יסודם הוא המיתוס כי בשר בקר מזיק בשל רמה גבוהה של שומן רווי ושל כולסטרול", אומרת ד"ר רוזן. "למעשה, סוג זה של בשר מכיל 50% חומצות שומן חד-בלתי-רוויות, המגנות מפני תהליכי חמצון מוגבר של השומנים בגוף ומונעות התהוות של טרשת-עורקים.
יתרון נוסף לבשר לסוגיו הוא היותו מכיל חלבון איכותי ביותר, המוגדר בלשון המקצועית "בעל ערך ביולוגי גבוה". המשמעות היא כי החלבון משמש לבניית הגוף ומייצר פחות פסולת רעילה, עובדה החשובה בייחוד לחולי כליות. עוד חשוב לציין כי בשר, ובעיקר בשר בקר, מכיל רכיבים תזונתיים החיוניים לתפקוד הגוף, כדוגמת ויטמין B12 – ויטמין המשתתף בייצור כדוריות הדם והחיוני לתפקוד עצבי תקין ולהתחדשות תקינה של תאי הגוף.
יותר בריא - ללא גלוטן
בעבר, דיאטת נטולת גלוטן הייתה מיועדת אך ורק לחולי צליאק. גם היום, דיאטה זו מכוונת בעיקר לאוכלוסיית חולי הצליאק. אך היום, צריכת מזון ללא גלוטן הפכה לטרנד של ממש גם בקרב אנשים שאינם סובלים מהמחלה וגם רופאים אף ממליצים על כך. לכתבה המלאה
מכונות קפה
כולנו אוהבים קפה. גם אלה שאינם מכורים לקפה ימצאו את עצמם שותים קפה כמעט מדי יום. יש אנשים האוהבים לשתות כוס קפה עם הסיגריה בבוקר, ישנם כאלה המעדיפים לעצור בבית קפה בדרך לעבודה עם עיתון של הבוקר ואחרים רק כשמגיעים לעבודה. אך בסופו של דבר, כולנו אוהבים לשתות את הקפה שלנו בצורה כזו או אחרת. לכתבה המלאה